Eerste Hulp bij Verkeersongevallen(incidentenmanagement)

Iedereen maakt er wel eens deel van uit: het verkeer. Zowel als voetganger, fietser, ruiter, automobilist of buschauffeur reizen we wat af voor werk, boodschappen, bezoekjes, plezier en dergelijke. Alle regels en signalen moeten maken dat het verkeer veilig is. Toch komen er wel eens situaties voor waardoor er een ongeluk ontstaat. Dit kan zijn door onoplettendheid maar ook door andere omstandigheden.

Veiligheid

Zeker in het verkeer is veiligheid een zeer belangrijk punt. Als op de snelweg een ongeluk gebeurt en er is nog een rijbaan vrij zal het andere verkeer toch proberen door te rijden. Daardoor is er kans op een nieuw ongeluk.

Wanneer er een ongeluk ontstaat is de eerste zorg niet voor de slachtoffers in de auto. Het is belangrijker om een veilige omgeving te creëren. We doen dit door het andere verkeer te waarschuwen. Indien mogelijk kun je een afzetting creëren rond het ongeluk.

In deze workshop van 3 uur leer je vooral wat je moet doen mocht je betrokken zijn bij een ongeval of uitkomen bij een ongeval. Ook wordt je geleerd hoe je moet communiceren met de professionele hulpdiensten. Bijvoorbeeld welke informatie voor hun belangrijk is.

Deze workshop is een mooie aanvulling op jouw kennis van Eerste Hulp.

Verdere informatie op aanvraag.