Een eigen bedrijf

Eind 2012 werd ik ontslagen bij het bedrijf waar ik toen werkte. Ik heb nog wel gesolliciteerd maar in februari 2013 werd een sollicitatiegesprek geannuleerd. De betreffende persoon moest/ging naar Frankrijk omdat zijn goede vriend door een ski-ongeval overleden was. Dit was voor mij een triggerpunt, ik ging nadenken: “Wil ik nog wel elke dag van 8-5 werken”, “Wil ik nog wel iedere keer problemen hebben om vrij te krijgen?” Het antwoord hierop was: “Nee, ik wil zelf mijn tijd kunnen indelen”. Mede omdat ik al ruim een jaar rondliep met de gedachte om met mijn diploma instructeur Eerste Hulp meer te gaan doen, was voor mij de keuze toen snel gemaakt. Al mijn lopende afspraken heb ik afgezegd, mijn inschrijvingen bij detacherings- en uitzendbureau’s stopgezet en ik ben me gaan oriënteren op het starten van een eigen bedrijf. Op 1 april 2013 heb ik mijn eigen bedrijf MG2Care ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Door samenloop van omstandigheden ( vraag en aanbod) had ik vrij snel een paar opdrachtgevers.
Ik kan zeggen dat ik van mijn passie, mijn werk gemaakt heb.

Meer blogs

Instructeur alcohol en drugs

Als hulpverlener kreeg ik steeds meer interesse in drugs. Niet om uit te proberen maar ik wou weten wat drugs met je lichaam doet en waarom je drugs zou gebruiken. Ik zocht  op internet maar of de cursus was ver weg of heel prijzig. Alweer 7 jaar geleden ontving ik...

Lees meer

Waarom zou je als ZZP’er een BHV-cursus volgen?

Behalve dat het altijd handig is om te weten wat je moet doen, ook in privé-situatie zijn er nog een paar redenen waarom jij als ZZP’er een BHV-cursus moet volgen: Ook al ben je geen werkgever, toch ben je in bepaalde situaties wél verantwoordelijk voor BHV ( zie artikel “Is...

Lees meer

Tips om koolmonoxide-vergiftiging voorkomen:

Zorg voor voldoende aanvoer van zuurstof in de ruimte waar een verwarmingstoestel staat bijvoorbeeld door luchtrooster; Zorg dat de verbrandingsgassen goed afgevoerd worden; Zorg voor goed onderhoud van de verwarmingstoestellen; Zorg dat de toestellen aangesloten worden door een erkende installateur; Gebruik verwarmingstoestellen waarvoor ze gemaakt zijn: een houtkachel is een...

Lees meer