“Niet alleen herkennen, maar ook echt hulp verlenen!”

In toenemende mate krijgt de eerstehulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op velerlei evenementen, maar ook steeds vaker tijdens uitgaan en in zijn directe omgeving.
Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Acute Zorgverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten.

Ja, ik wil hulp kunnen bieden bij Drank- en/of Drugsincidenten

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Geef aan waar je je voor wilt aanmelden ( verplicht)

  Geef hieronder de naam/namen, voorletters en geboortedatum van de deelnemer(s) in.

  Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en verplegers en met name ook evenementenhulpverleners zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig drank- en drugsgebruik.
  De cursus ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’, voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middel en het verlenen van eerste hulp.
  Om aan de cursus te mogen deelnemen, dient u in het bezit te zijn van een geldig EHBO-certificaat (bijv. Het Oranje Kruis, Acute Zorg).

  Onderwerpen in de cursus:
  – algemene regels voor hulpverlening;
  – Airway, Breathing, Circulation, Disability, Exposure (zgn. ABCDE-methodiek) bij het alcohol- en drugsslachtoffer;
  – de 4 hoofdsoorten drugs;
  – veel voorkomende drugs: heroïne, cannabis, cocaïne, speed/amfetamine, LSD, paddo’s, GHB, XTC/MDMA;
  – de effecten van het drugsgebruik;
  – de wijzen van drugsgebruik;
  – combinatiegebruik;
  – alcoholvergiftiging.

  De hulpverlener leert ook echt hulp te verlenen. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, doet hij/zij kennis en vaardigheden op die onderscheidend zijn van de andere opleidingen die er op dit gebied zijn. Denk daarbij aan het gebruik van saturatiemeter, thermometer (infra rood), elektronische tensiemeter, glucosemeter en pupillampje.
  Meten is weten! Aan de hand daarvan is de hulpverlener in staat om díe acute zorg te verlenen die het alcohol- en drugslachtoffer nodig heeft.

  Om te beoordelen of de cursist beschikt over het beoogde niveau van kennis en vaardigheden, dient deze een theoretisch en praktisch examen af te leggen. Na het volledige examen met goed gevolg te hebben afgelegd, ontvangt de kandidaat het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’. De geldigheidsduur van dit certificaat is 1 jaar.

  Kosten zijn: € 399,– excl. BTW, incl. naslagwerk, lunch, koffie/thee

  Duur: 3 dagen waarbij op de 3e dag examen wordt afgenomen.

  Ja, ik wil hulp kunnen bieden bij Drank- en/of Drugsincidenten

   E-mail (verplicht)

   Telefoonnummer (verplicht)

   Geef aan waar je je voor wilt aanmelden ( verplicht)

   Geef hieronder de naam/namen, voorletters en geboortedatum van de deelnemer(s) in.